Omgaan met een handicap

Leven met een handicap tilburg

Leven met een handicap in Tilburg kan het gevoel geven dat je anders bent dan anderen. Door het accepteren van je beperking kun je anders tegen zaken aan gaan kijken. Er zijn namelijk heel veel dingen die wel mogelijk zijn. Het denken in oplossingen en mogelijkheden is hierbij een belangrijke factor. Een begeleider die je hierbij ondersteunt kan een luisterend oor bieden en inzicht geven in je denkpatronen. Ook kan het soms behulpzaam zijn om met andere jongeren met een beperking te praten. Hierdoor krijg je het gevoel dat je niet alleen bent. Het delen van gevoelens en ervaringen kan een hele opluchting zijn.

 

Coaching bij leven met een handicap in Tilburg

Wanneer je tegen moeilijkheden aanloopt wanneer je een handicap of beperking hebt, kan een coach je bijstaan om hiermee om te gaan. Ook wanneer je de handicap geen plek weet te geven kan een coach je daarbij ondersteunen. Je kunt al je vragen stellen over het leven met een handicap. Er wordt naar jou geluisterd en in een gesprek wordt er vastgesteld waar je mee kan worden geholpen. Misschien wil je vooral je verhaal kwijt kunnen of heb je een stappenplan nodig die jou praktische tools geeft. Het doel is dat je alles uit je leven kunt halen.

 

Workshops en gastlessen volgen over leven met een handicap

Naast individuele coaching hebben sommige mensen baat bij het volgen van workshops. Het delen van ervaringen kan ervoor zorgen dat je nieuwe inzichten op doet. Workshops zijn dus vooral gericht op mensen met een beperking. De gastlessen zijn meer bedoeld voor een bredere doelgroep. Hierbij wordt er vooral ingegaan op de beeldvorming wanneer je een beperking hebt. Hierdoor krijgen naasten handvatten over hoe ze kunnen omgaan met een iemand met een beperking. Doordat de omgeving inzicht krijgt in de handicap weten ze ook beter waarom iemand met een handicap in bepaalde situaties anders reageert. Doordat ze het gedrag kunnen plaatsen, kunnen ze diegenen ook beter hulp bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *