Japanse acupunctuur vooral geschikt voor patiënten met naaldangst en voor kinderen

Japanse acupunctuur Den Haag

Acupunctuur is afkomstig uit China. Tussen China en Japan bestaan zo’n nauwe banden dat deze alternatieve geneeswijze al vlug naar Japan overwaaide. Aan het begin van de twintigste eeuw ontstond een nieuwe trend, namelijk de Keiraku Chiryo of Meridiaantherapie. Toyohari is een aparte vorm van meridiaan therapie.

Chinese en Japans acupunctuur

Tijdens een behandeling gaan de naalden niet door je huid. Ze blijven ook niet staan zoals bij de Chinese acupunctuur. De Japanse acupuncturist behandelt ieder pijnpunt afzonderlijk. Hij stuurt zijn behandeling bij door constant aan je pols te voelen en je reacties nauwgezet waar te nemen. Bij de Japanse Toyohari acupunctuur gebruikt hij “contact needling”. Bij Toyohari werkt de therapeut met Qi in plaats van met het stimuleren van de zenuwuiteinden in je huid. Bij deze aparte naaldtechniek wordt de Qi eerst door de therapeut gevoeld en niet zo nodig door de patiënt zoals in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

De behandeling

Japanse acupunctuur bestaat uit zachte en doeltreffende technieken. Daarom is deze vorm van acupunctuur zelfs geschikt voor patiënten met naaldangst en voor kinderen. Er worden dezelfde meridianen, acupunctuurpunten, concepten en theorieën gebruikt als in de Chinese acupunctuur. De Japanse acupunctuur pakt vooral de oorzaak van je problemen aan. De therapeut werkt met opvallend dunne en zilveren naalden die je nauwelijks voelt. Een behandeling heeft alleen invloed op je adem en op ontspanning. De naalden worden niet verwijdert. Soms gebruikt de acupuncturist de chishin techniek waarbij dunne en steriele naalden langere tijd in je huid worden geplaatst.

Klachten

De Japanse acupunctuur is vooral geschikt voor het behandelen van deze klachten:

 • Allerlei allergieën zoals hooikoorts
 • Auto- immuunaandoeningen
 • Verkoudheden
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Spier- en gewrichtspijn
 • Hoge bloeddruk
 • Hoofdpijn
 • Huidproblemen zoals acne en eczeem
 • Aandoeningen van de luchtwegen zoals bronchitis
 • Spijsverteringsproblemen
 • Menstruatieklachten
 • Slaapproblemen
 • Stress en Burn-out

Woon je in de regio Den Haag en wil je met de Japanse acupunctuur je klachten behandelen? Dan kun je beroep doen op de therapeuten van de Japanse acupunctuur Den Haag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *