Wat kan een zeefdrukkerij allemaal voor je doen?

zeefDrukkerij

Als je een artikel hebt dat niet op de normale manier bedrukt kan worden en het heeft wel een plat oppervlak, dan kunnen ze je bij een zeefdrukkerij misschien helpen. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het bedrukken van allerlei verschillende materialen, zolang het maar plat is. Een zeefdrukkerij maakt voor jouw product een speciale zeef (of meerdere, afhankelijk van hoeveel kleuren je wilt) en deze wordt vervolgens op het product aangebracht. Daarna gaan ze er met verf overheen. Deze verf komt alleen op het product terecht op de plekken waar de zeef open is. Dit is een hele logische en relatief makkelijke manier om producten te bedrukken, die geschikt is voor ontzettend veel toepassingen.

Welke producten bedrukt een zeefdrukkerij?

Doordat deze manier van drukken geschikt is voor ontzettend veel verschillende materialen kun je bij een zeefdrukkerij dus heel veel producten laten bedrukken. Denk maar eens aan broodtrommels, de zijkanten van winkelmandjes, (platte) tassen en zelfs kleding. Textiel is iets wat heel goed te zeefdrukken is. Je kunt het namelijk straktrekken waardoor de zeef er super secuur overheen aan te brengen is. De bedrukking komt afhankelijk van het type inkt dat wordt gebruikt bovenop de stof te liggen of meer in de stof. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt en hoe lang je wilt dat de print goed blijft. Een professionele zeefdrukkerij kan je hier natuurlijk in adviseren.

Hoe duur is zeefdrukken?

Het enige nadeel aan zeefdrukken is dat de opstartkosten aan de hoge kant zijn. Er moet namelijk een zeef op maat worden gemaakt met jouw design. Deze zeef kan vervolgens duizenden keren worden gebruikt, maar niet oneindig. Het drukken zelf is niet zo duur, dus hoe hoger de aantallen liggen, hoe goedkoper de bedrukking per item wordt. Het is dus alleen interessant voor bedrijven die grote aantallen producten willen laten drukken, of wanneer het niet zo erg is om een wat hoger bedrag per bedrukt product neer te tellen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *