Wat zijn je opties voor een traumabehandeling in Arnhem?

Traumabehandeling Arnhem

Woon je in de buurt van Arnhem en heb je een (seksueel) trauma ondergaan waar je veel last van hebt? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een geschikte traumabehandeling in Arnhem. Het is daarbij heel goed om te beseffen dat er verschillende manieren zijn waarop je met dit trauma kunt dealen en hoe je het kunt oplossen. Het grootste deel van de behandelingen gericht op trauma’s bestaan namelijk enkel uit gesprekken, en dat is echt zonde. Veel trauma’s worden namelijk opgeslagen in je lichaam, en je kunt ze pas vrijmaken als je erover praat in combinatie met beweging, bijvoorbeeld dans. Klinkt dit jou ook veel logischer in de oren? Zoek dan een traumabehandeling in Arnhem die bestaat uit dans en beweging op muziek, want dit is weliswaar een hele andere, maar ook een effectieve benadering.

Traumabehandeling in Arnhem met danstherapie

Veel mensen die een trauma hebben meegemaakt hebben dit vastgezet in hun lichaam. Dat wil zeggen dat ze het niet kunnen uiten en het niet verwerkt hebben, anders zouden ze er geen last van hebben. Lichaam en geest zijn namelijk heel erg met elkaar verbonden. Daarom kan een traumabehandeling in Arnhem die er ook danstherapie bij betrekt zo goed werken. Je gaat dan namelijk letterlijk de vastzittende energieën in je lichaam losmaken, waardoor je het trauma uit je lijf trekt. Bij een dergelijke traumabehandeling in Arnhem staan het maken van bewegingen en dansen centraal, zodat je niet eens het gevoel hebt in therapie te zijn.

Hef energetische blokkades op door dans

Dans en beweging zijn een perfecte manier om energetische blokkades op te lossen die zijn ontstaan door een trauma. Daarom werkt deze therapie ook zo goed. Dus voordat jij besluit of je naar een standaard psycholoog gaat of naar een praktijk die ook dans en beweging bij de behandeling betrekt zou je je eens in kunnen leze over de energetische effecten van een trauma, en hoe je die kunt oplossen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *