Heb jij een asbestinventarisatie nodig?

Asbestinventarisatie

Heb je een oud gebouw of een oude woning gekocht en ben je bang (of weet je al zeker) dat er asbest in verwerkt zit? Dan is het slim om dit op professionele wijze te laten verwijderen. De eerste stap die je daarin zet is het laten uitvoeren van een asbestinventarisatie. Dit kun je laten doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwijderen van asbest. Zij beschikken over de juiste test en apparatuur om te controleren in hoeverre het in jouw woning aanwezig is en kunnen je een goede inschatting geven, zelfs voordat ze het gaan verwijderen. Na deze uitgebreide asbestinventarisatie krijg je een passend advies. Soms kan dit betekenen dat je het kunt laten zitten, het kan immers pas kwaad als het vrijkomt, maar in de meeste gevallen kun je het beter laten verwijderen.

Asbest verwijderen na de asbestinventarisatie

Als je door zo’n erkend bedrijf een asbestinventarisatie hebt laten uitvoeren en hun advies is om het te laten verwijderen, dan heb je weinig keus. Er zal een ongezonde situatie ontstaan als je er voor kiest het te laten zitten. Het verwijderen van asbest is altijd maatwerk. Ieder gebouw en huis zijn immers anders, en de mate waarin er asbest aanwezig is verschilt ook nogal eens. Zo is het goed mogelijk dat de asbestinventarisatie uitwijst dat het dak wel verwijderd moet worden, maar andere delen van het huis vrij van asbest zijn. Zelf delen waarvan jij eigenlijk dacht dat ze wel asbest zouden bevatten. 

Begeleiding bij de verwijdering van asbest

Wil je een bedrijf inschakelen om het asbest te laten verwijderen, maar weet je niet hoe je dat aanpakt? Zoek je een professionele partij die het niet zelf verwijderd maar wel een oogje in het zeil houdt? Dan heb je geluk, want er bestaan diverse bedrijven die dit proces kunnen managen. Zo weet je zeker dat het goed gebeurt, en dat er absoluut niks over het hoofd wordt gezien bij het verwijderen ervan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *